2017. január 28., szombat

Gyömbéres-almás céklasaláta


Nagyon finom, télies saláta, amit köretként is használhattok halételekhez vagy sültekhez. Az öntethez lehet fehér balzsamecetet használni, ami annyira csodálatos, hogy még a megrögzötten ecet-ellenes ismerőseimet is levette a lábáról. Ha ez nem beszerezhető számodra, akkor még mindig ott van az almaecet-pici méz megoldás, amivel ugyancsak nagyon finom. Ha szeretnél egy kis olasz kényeztetést, akkor látogass el a Buono nevű olívaolaj szaküzletbe a Teréz krt. 9-ben van, a kapualjban, balra hátul. 


50 dkg hámozott cékla, durvára reszelve, vagy gyufaszálra vágva
1 db zöld alma, héjastól vékonyan szeletelve
1 ek. vágott, friss kapor
5 dkg szeletelt mandula, pirítva
só és frissen őrölt bors
Az öntethez:
2 ek. almaecet
2 ek. extra szűz olíva olaj
½ kk. őrölt gyömbér
1 tk. méz
1 csipet só
  
Az öntethez keverjük össze a hozzávalókat. Egy tálon rendezzük el az almát és a céklát, pici sóval, borssal ízesítsük, szórjuk meg a kaporral és végül a mandulával. Locsoljuk meg az öntettel, hagyjuk kicsit összeérni az ízeket és tálaljuk. Lehet előétel vagy köret is.