2016. augusztus 12., péntek

Csirkés avokádós tojáslepény


Percek alatt elkészíthető étel, és bármelyik étkezésre tökéletes. Kiváló módja a hűtőben található maradék csirke és zöldség felhasználásának, de csirke helyett például tonhallal is nagyon finom lehet!

Hozzávalók 2 lepényhez:
3 dkg tápióka keményítő
2 nagy tojás
1 csipet só
1 ek. kókuszzsír
1 érett avokádó, felkockázva
1 marék rukkola vagy egyéb ehető zöld levél
1 paradicsom, felkockázva
1 sült csirke comb húsa, darabokra tépkedve

Egy kézi habverővel vagy villával keverjük csomómentesre a tápiókát, a tojást és a sót, és egy felhevített serpenyőben egy kevés kókuszzsíron süssünk belőle két vékony lepényt (mindkét oldalukon süssük meg őket). A csirkehúst és a zöldségeket töltsük a lepényekbe és tekerjük fel őket. Hidegen és melegen is nagyon finom! Gyerekek is imádni szokták.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése