2015. október 30., péntek

Sütőtökkrém leves kolbásszal és bébispenóttal



Szeretem a sütőtököt és a belőle készült krémlevest, de mindig keresek újabb és újabb elkészítési változatokat. Most az történt, hogy egy teljesen más recepthez kellett nekem aszalt paradicsom paszta, amit a legutóbbi tanfolyamon használtunk az egyik fogáshoz. Ehhez be kellett áztatni a szárított paradicsomot, és az áztatóvizet félretettem a hűtőben, mondván, hogy jó lesz az még valamire. Ezek a paradicsomok elég sósak voltak, így a lé is az volt. A minap eszembe jutott a sütőtökkrém leves főzése közben, hogy hoppá, nézzük csak meg azt az aszalt paradicsom áztatólevet… Jézus ereje, de finom lett ez a leves! A betétek csak tovább fokozták az élvezetet, mert rágni is volt mit a selymes lében. Ha valaki fogyaszt sajtot, kis kockákra vágott, érett sajtból is lehet beledobálni pár darabot.


Hozzávalók 4 személyre:
2 ek. extra szűz olíva olaj
1 közepes hagyma, felkockázva
2 gerezd fokhagyma, aprítva
1 kis cukkini, felkockázva (nem kell meghámozni)
1 kisméretű kanadai sütőtök, hámozva, darabolva
2-3 dl áztatóvíz az aszalt paradicsomból
4 dl szűrt víz
12 dkg füstölt házi kolbász, karikázva, aprítva
4 marék bébispenót

Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a cukkinit és a sütőtököt. Pár percig kevergetve együtt pirítjuk, majd felöntjük a lével. Fedő alatt puhára főzzük, turmixoljuk. Sózni valószínűleg egyáltalán nem kell! Miközben fő a leves, a kolbászdarabkákat ropogósra pirítjuk. A kész levest a kolbásszal és az apróra tépkedett bébispenóttal tálaljuk. (Utóbbit nem kell belefőzni, a leves hőjétől egy perc alatt összeesik).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése