2015. augusztus 30., vasárnap

Gyümölcssaláta vanília krémmel


Újra és újra rájövök, hogy egy zamatos gyümölcsnél nincs jobb desszert a világon. Na jó, egy kis vaníliakrém vagy fagyi nem árt neki :-)

2 adaghoz:
25 dkg friss idénygyümölcs, felkockázva (itt alma, szeder, nektarin), de lehet szilva, szőlő, körte, bármi
A krémhez:
1,2 dl kókusztej
2 bio tojás sárgája  
1 ek. eritrit
1 csipet vanília őrlemény
1 tk. tápióka keményítő


A kókusztejet simára keverjük a tojássárgájával, az eritrittel, a vaníliával és a tápióka keményítővel. Egy kis lábasban felmelegítjük, és kevergetve addig főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik. Arra kell ügyelni, hogy közben ne forrjon fel, hogy a tojás ki ne csapódjon. Kihűtjük és a gyümölcssalátával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése