2014. április 30., szerda

Spenótleves kemény tojással



A zsenge spenót számomra a tavasz egyik fénypontja. Tudom, a szárazgatás kicsit unalmas, de szerintem nagyon megéri, és kárpótlásul onnantól kezdve pár perc alatt elkészül.  Próbáljátok ki sokféle ételben, egyszerűen fokhagymával párolva is tökéletes köret, de levesnek, felfújtnak, currysen, rakottnak is kiváló. Ez a leves egy meleg tavaszi napon ideális nyitánya lehet az étkezésnek.

Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 2 személyre:
1 csomó újhagyma, zöld részével együtt felkarikázva
1 ek. vaj (vagy egyéb zsiradék, akár olíva olaj)
20 dkg friss zsenge spenót, leszárazva, apróra vagdosva
só, frissen őrölt bors
¼ tk. őrölt kurkuma
egy-két reszelésnyi friss szerecsendió
2 db kemény tojás, hámozva, hosszában félbe vágva

 
Az újhagymát megfuttatjuk a vajon, hozzáadjuk a spenótot. Két-három percig pároljuk. Sóval, borssal, kurkumával, szerecsendióval ízesítjük. Fél liter vízzel felöntjük (ha véletlenül van otthon maradék húsleves, akkor azzal), összeforraljuk és a tojás betéttel tálaljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése