2014. január 30., csütörtök

Elmira kedvence

 
Azt hiszem, ha egy kedvenc főételt kéne megneveznem, akkor valószínűleg a kacsasült lenne az, finom sült zöldségekkel és egy jó nagy adag salátával. Ezt minden héten meg tudnám enni, anélkül, hogy megunnám, ami nálam nagy szó. (Amikor a monotonitástűrő képességet osztogatták, nagyon hátul állhattam a sorban, és nekem már nem maradt belőle sok) A birsalma meg egyszerűen fenséges hozzá. Általában azért veszek pár darabot, hogy hetekig ott illatozzzon a konyhában. Parfümnek se lenne utolsó!
 
 
Hozzávalók 2 személyre:
a tepsi kikenéséhez egy pici zsír
2-4 kacsacomb (méret és étvágy szerint)
só, frissen őrölt bors
majoránna
kakukkfű
csili
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 cékla
1 lilahagyma
1 nagy birsalma
zöldsaláta
 
A kacsacombokat besózzuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. Egy vékonyan kizsírozott tepsibe helyezzük, és alufóliával letakarva, kb. 45 percig sütjük (légkeverésen 180 fokon). A fóliát levesszük, köré rakjuk a hasábokra vágott zöldséget, vastagra karikázott hagymát, és a szeletelt birsalmát. Addig sütjük, amíg a hús teljesen meg nem puhul, és a zöldségek szép aranybarnára sülnek. Friss zöldsalátával tálaljuk.


1 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira!

    Jó étvágyat hozzá!

    Esetleg tudnál ajánlani megbízható forrásból származó kacsahúst, szárnyas húsokat? Mi most a lőrinci Vezér húst fedeztük fel (csirke-pulyka).. Néha jó lenne marhát, disznót is enni, de nem tudom, hol lehetne beszerezni tiszta árut...

    köszi a választ!
    egy paleós

    VálaszTörlés