2013. április 13., szombat

Bárány kofta


Hát ez valami elképesztően finom volt! Ha szeretitek a bárányt, akkor nagyon ajánlom ezt a két üzletet, mert mindkettőben kiváló minőségű bárányhúshoz juthattok:

Ádel Kft.- Szír élelmiszerbolt - Budapest XI.Karinty Frigyes út 27.

Sezgin-Török ételkülönlegesség - Budapest IX. Ferenc Körút 39.

Persze másféle darálthúsból is készíthetitek. Én imádom a bárányhús ízét.

Szóval volt fél kiló darált bárányhúsom az Ádeltől. Ebbe belekevertem a következő masszát:

1 aprított lilahagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
kb. 1/2 dl olívaolaj (lehet, hogy kicsit többet is felvesz)
1 tk. só, némi bors
1 ek. édesítő
1 ek. balzsamecet
1 tk. pirospaprika
1 tk. őrölt kurkuma


Az összes hozzávalót pépesre turmixoljuk és a bárányhúshoz keverjük, a tojás és egy jó nagy marék aprított medvehagyma és petrezselyem társaságában. A masszát rányomkodjuk bambusz pálcikákra, tepsire fektetjük, a zeller és sárgarépa hasábokkal együtt. Az egészet 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük.

kell még hozzá:
1 tojás
1 kis csokor medvehagyma
1 kis csokor petrezselyem
1 zeller gumó
3 sárgarépa




3 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira!

    szeretném ha megosztanád velem a sült zöldségek titkát olyan csábos képek szerepelnek a képeken , hogy a múltkor én is behalmoztam mindenfélét a sütőbe, de finoman szólva katasztrófális lett...,tehát megtisztítom a zöldségeket, hasábra vágom és hogyan tovább?
    előre is köszönöm Zizi

    VálaszTörlés
  2. Mit értesz az alatt, hogy katasztrofális? A zöldségeket viszonylag magas hőfokon (180-200 fok) érdemes sütni, nagy, lapos tepsin, és nem túl nagy mennyiséget egymásra halmozva, mert akkor fő, nem sül. Sóval, valamilyen zsiradékkal kicsit meghinteni és egyszerűen addig sütni, ameddig kész. Nagyon finom, ha vannak kis fekete szélei, mert a zöldségekben lévő cukor karamellizálódik.

    VálaszTörlés
  3. Lehet hogy a mennyiseggel es a hofokkal volt a baj .mert magamon kivul 4 pasit kell jollakatnom es nem kis mennyiseget kell keszitenem. A katasztrofalis azt jelenti, hogy leginkabb nyers volt. mama ujra megprobalom.

    VálaszTörlés