2013. február 22., péntek

Sholto féle aranydurbincs


A minap a Tescoban mászkálva meglepetten álltam meg a halpult előtt, mert szoktalanul tele volt, ráadásul jóval nagyobb választékkal, mint általában. A megszokott kép, hogy ott árválkodik egy-két afrikai harcsa, meg egy csomó filé, és esetleg pár darab lazacszelet, de nem a vonzóbbik fajtából. Most viszont legalább tízféle hal volt, köztük az eddig még sosem látott tengeri vagy aranydurbincs. Erről eszembe jutott, hogy még tavaly télen kitűztem Sholtonak (ő egy ír származású, londoni séf) egy paleo feladatot, és ő ezt a halételt kreálta, ami állítólag olyan finom volt, hogy mindenki a tíz ujját megnyalta utána. Azóta várom a receptet hiába, szóval csak találgatni lehet, hogy mi volt benne. Vérnarancs, csili, fekete szezámmag, gyömbér biztos. A filéket serpenyőben megsütötte, és valami zöld leveles zöldségágyra a szósszal megöntözve tálalta. Szerintem lehetne hozzá csíkokra vágott kínai kelt és újhagymát használni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése