2013. január 1., kedd

Korhelyleves


Tegnapelőtt úgy döntöttem, hogy emlékezetből főzök egy korhelylevest, vagy valami olyasmit. Isteni finomra sikerült, máskor is szerepelni fog nálunk az étlapon! Ma néztem az interneten a korhelyleves recepteket, hát... az enyém nem egészen autentikus, de nem is az a dolga.

kb. 60 dkg nyers, füstölt tarja
3 babérlevél
5 szem borókabogyó
1 ek. libazsír
1 fej vöröshagyma
2 nagy sárgarépa
2 fehérrépa
kb. 35 dkg savanyú káposzta
frissen őrölt bors

A tarját bő vízben feltesszük főni a babérlevéllel, és a borókával. Mikor már majdnem teljesen puha, akkor felszeleteljük, a fűszereket kidobjuk és a levet félretesszük. Egy kanál zsíron megfuttatjuk a hagymát, és a répaféléket, felöntjük a főzővízzel és visszatesszük a tarjaszeleteket. A káposztát ollóval kisebb darabokra vágjuk és ízlés szerint átmosva vagy savanyúan hagyva hozzáadjuk a leveshez. Lefedjük és puhára főzzük. Frissen őrölt borssal ízesítjük és tálaljuk.

5 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon jó kis receptjeid vannak. Nem gondolkodtál rajta, hogy a kedvencedet feltöltöd ide: http://ly.my/receptjatek Egy kis receptverseny.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, örülök, hogy tetszenek. Nem gondoltam ilyesmire.

    VálaszTörlés
  3. Ugyanígy főzöm évek hosszú sora óta a korhelylevest, ezért azután egy hónapban egyszer, különösen a téli időkben, eszünk ilyet.

    VálaszTörlés
  4. Igen, persze, úgy is nagyon finom lesz.

    VálaszTörlés