2013. január 13., vasárnap

Libamájas töltött csirkecomb sült körtével

 

A tegnapi tanfolyamon készítettünk egy isteni salátát sült körtével. Sok zöld és lila salátalevél, kevés apróra vágott lilahagyma, sült körteszeletek és ropogós bacon, hmm, mennyei fogás! Erről eszembe jutott egy régebbi étel, amit nagyon szeretek, a libamájjal töltött sült csirkecomb. Ennek a körete póréhagyma, zöldsaláta és sült körte volt, ami nagyon jól kiegészítette a csirkét. Én a Bosnyák téri piacon szoktam venni a libamájat, mert ott a legolcsóbb: 6000 Ft alatt van egy kiló. Egy májat több darabba vágva le is lehet fagyasztani, és több ételhez felhasználni.
 
6 db csirke felsőcomb
10 dkg reszelt libamáj
8 dkg őrölt mandula
1 reszelt sárgarépa (kb. 10 dkg)
2 tojás
ízlés szerint kakukkfű
1 csokor vágott petrezselyem
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors, ízlés szerint

A töltelékhez összekeverjük a libamájat, az őrölt mandulát, a reszelt répát, a tojást, a fűszereket, fokhagymát, a sót és borsot. A csirkedarabokat megsózzuk. A csirke bőrét óvatosan fellazítjuk, és a tölteléket a hús és a bőr közé tömködjük. Szépen megformázzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 55-60 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése