2012. március 27., kedd

Mogyorós-csokis keksz


A minap bemutatott xylites étcsokival (Plamil) készítettem, nagyon szépen olvad és finom. Én most egy szigorúan cukormentes rezsimet kezdek, még gyümölcsöt se nagyon fogok enni, úgyhogy pont megfelel az igényeimnek ez a csuda kis tényleg cukormentes csokoládé. Kérjük szépen a paleo csokigyártókat, hogy gondolkozzanak ebben is, egyszerű táblás, vagy csokipasztillás megoldások is kellenek! A török mogyoró liszt a cég eddigi színvonalának megfelelően kiváló!

10-12 darabhoz:
10 dkg puha ghí
7 dkg Nature Cookta török mogyoró liszt
1 csipet szódabikarbóna
5 dkg xylit
1 kisebb tojás
4-5 dkg kockákra tördelt étcsokoládé

A ghít összegyúrjuk a török mogyoró liszttel, a xylittel, a szódabikarbónával és a tojással. Diónyi golyókat formázunk belőle és egy kibélelt sütőtepsire helyezzük. A csokidarabokat belenyomjuk, úgy, hogy a tészta lapos koronggá formálódjon. 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Hidegen a legfinomabb, de melegen is jó, de vigyázat, ha túl forró, nagyon tud égetni, mert belül ragacsos!

2012. március 25., vasárnap

Erika holland sütőtök bon-bonja

Pompon bon-bon
(a sütőtök hollandul pompoen)
Egy Hollandiában élő lelkes paleós küldte ezt a receptet. Ugyan nincsenek mértékegységek, ami azt jelenti, hogy inkább gyakorlott háziasszonyok próbálkozzanak vele először, mégis inkább gyorsan felteszem, mert már nem sokáig lesz sütőtök. Ha valaki elkészíti, kérem szépen, hogy mérjen ki mindent, akkor ki tudjuk egészíteni a receptet.

A megtisztított sütőtököt kompótszerűen kevés vízzel és xylittel szétfőzzük. A zselatint kevés hideg vízben elkeverjük, és beleoldjuk a sütőtök masszába.
Ezek után még szárítgatva szikkasztgatjuk a teflon serpenyőben nagyon kicsi lángon, amíg veszít folyadéktartalmából, és szétterítjük olyan vastagságúra, amilyen vastag szeleteket szeretnénk. Megdermedés után tetszőleges formára vágjuk.
Paleo csokimártást készítünk kakaóval, mandulatejjel, vajjal vagy tetszés szerint, és kihűtött szilárd sütőtök-zselébonbonokat vágunk késsel, és a meleg csokiba mártogatjuk a hideg zselét.
 



2012. március 24., szombat

Majdnem nyers csokoládétorta


Nagy Zita receptje alapján („Zizi kalandjai” blog)

A Facebook-on valaki megosztotta ezt a receptet, és mivel épp minden hozzávaló volt itthon, gondoltam, kipróbálom hétvégi desszertnek. Kicsit változtattam az eredeti felálláson, mert az alap nekem egyáltalán nem állt össze zsiradék nélkül, így gyúrtam hozzá 5 dkg puha ghít, viszont a csokikrémbe meg nem tettem bele az eredetileg ajánlott kókuszzsírt, mert valahogy az avokádó nekem önmagában is elég zsírosnak tűnt. A nagy konyhai robotgépem egyáltalán nem vitte szárazon a mandulát és a datolyát, így át kellett tennem a kávédaráló rendszerű másik turmixgépbe, amiben több részletben többé-kevésbé sikerült ledarálni őket, aztán kézzel gyúrtam még hozzá a ghít. A többi maradt ugyanaz. Ja, a javasolt sót is kihagytam belőle. Ha még egyszer megcsinálnám, puhább datolyából dolgoznék, mert az alapban kemény kis datolyadarabok voltak.

A torta alaphoz:
10 dkg mandula
7 dkg datolya, kimagozva
5 dkg puha ghí
A krémhez:
1 és ½ érett avokádó húsa
6-7 dkg natúr kakaópor
10 dkg xylit
1 vaníliarúd kikapart magjai vagy fél kk. vanília őrlemény
 

Ha van időnk, áztassuk be a mandulát hideg vízbe legalább 6 órára, majd szűrjük le. Ha nincs időnk, akkor tegyük egyből a robotgépbe a mandulát, és daráljuk meg.
Adjuk hozzá a kimagozott datolyákat és turmixoljuk. Gyúrjuk bele a ghít.
A tortaformába nyomkodjuk bele a datolyás mandulás keveréket, majd pár percre tegyük a mélyhűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
Tegyünk minden hozzávalót a robotgépre és pürésítsük krémesre. Vegyük ki a formát, kanalazzuk az alapra a krémet és tegyük vissza a mélyhűtőbe egy órára.


2012. március 23., péntek

Következő paleo vacsora a Kisbuda Gyöngyében


A következő paleo vacsora a Kisbuda Gyöngyében április 4.-én lesz. Gyertek és beszélgessünk, érezzük jól magunkat együtt!

A menü:
Tavaszi spenótsaláta napon szárított paradicsommal és halcsíkokkal
Zellerkrém leves
Kókusztejes csirkejava céklameglepetéssel
Tiramisu

A menü ára: 5000 Ft

Asztalfoglalás: Herz György 0630 630 24 81

2012. március 22., csütörtök

Mogyorókrém

Bíróné Dancsi Gabitól kaptam ezt a remek kis receptet. Az ő gyerekei imádják, lényegében nutella helyett eszik. Gabi a Thermomix készülékben készíti, 50 fokon 3 percig keveri az egészet. Szerintem a kakaós csiga töltelékeként is működhet, és akkor nem kell szenvednetek többet a keményedéssel :-)

9 dkg xylit, porrá őrölve
13 dkg darált török mogyoró  
6 dkg 90 %-os étcsokoládé, darabokra tördelve
7 dkg ghí
1 dl kókusztej

A hozzávalókat kislángon addig melegítjük, amíg teljesen megolvad a csokoládé. Botmixerrel kicsit turmixoljuk, kihűtjük. Hűtőben hetekig eláll.


2012. március 20., kedd

Vaníliás-citromos húsvéti sütemény



Valaki nemrég kért tőlem húsvéti kalács receptet. Hát, én nem vagyok egy kalácsszakértő, mivel kb. 20 éve nem eszem ilyen típusú tésztákat, ezért előre is elnézést kérek a kalácsszakértőktől. A fenti sütemény kellemes, könnyű, kávé vagy tea mellé kiváló. Ha valaki sonkához szeretné fogyasztani, akkor kevesebb, mint fele mennyiségű cukor is elegendő bele, így édesség. Persze lehet kakaós, mazsolás, stb... variációt is gyártani, én most egy egyszerű alaptésztát szerettem volna készíteni.

egy 30 cm hosszú őzgerinc formához (kb. 17 szelet):

6 nagy tojás
pici só
13 dkg xylit
8 dkg olvasztott ghí
2 ek. kókusztej
1/2 zacskó sütőpor vagy 1/2 kk. szódabikarbóna
1 bio citrom reszelt héja
1/2 tk. vanília őrlemény
5 dkg Nature Cookta mandulaliszt
5 dkg Nature Cookta kókuszliszt

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét pici sóval felverjük kemény habnak. A sárgáját kikeverjük a xylittel és az olvasztott ghível. Hozzáadjuk a kókusztejet, a sütőport, a reszelt citromhéjat, és a vaníliát. A kétféle lisztet összekeverjük és apránként ezt is elkezdjük a tojásos masszához adni. Ha esetleg túl keménynek találjuk, akkor a felvert fehérje hab egy részével lazíthatjuk. Végül óvatosan a sárga keverékhez adjuk az egész tojásfehérje habot. Az őzgerinc formát kibéleljük sütőpapírral, vagy még jobb, ha egy sütőfóliával úgy, hogy jócskán túllógjon a szélén. (Ennél fogva könnyedén kiemelhetjük majd a kész süteményt.) 170 fokos sütőben egy órát sütjük (nem légkeverésen). Ha a teteje túl gyorsan pirul, de középen még túl lágy, akkor a sütőfóliával betakarjuk a süteményt és úgy sütjük tovább. Nagyon könnyen, szépen szeletelhető, egyáltalán nem morzsálódik.

2012. március 17., szombat

Első paleolit szaküzlet


Az első üzlet március 20-án, kedden fog nyitni a Lőrinci Piac épületében
(1182 Budapest, Balassa u. 2-10.).
Nyitva tartás: H: 6-14, K-P: 6-17, Szo: 6-12
Kapcsolat: Kaminszky István 20/947-4647

Csirkenyársak


Ez egy újabb kép a bükfürdői hétvégéről. A csirkenyársakon hagyma és kolozsvári szalonna társaságában voltak a csirkedarabok. Édesköménygumóval együtt voltak megsütve, jó sok petrezselyemmel és pár darab koktélparadicsommal vidámítva. Nagyon finom, könnyű fogás volt. Olyan idő van, hogy akár a kerti grillezést is el lehet kezdeni!

Következő paleo klub - 2012. március 30.

Kedves Paleoklub társak és érdeklődők!

Következő klubnapunkat 2012.március.30-án tartjuk a szokásos  időben délután 17-19 órakor a Baross u.3. szám (12-es kapucsengő, I. em. 12. Subud) alatt. Ne feledjétek a házipapucsot, aki gondolja, hozza, s legyetek szívesek valamilyen kitűzőt a nevetekkel.

A program:

- 17-17.15 órakor kóstolók, kérném, hogy legyetek szívesek, ha lehet a receptet mellékelni külön papírkán :-)
- 17.15 órakor Bugán Ilona klubtársunk tart előadást a natur kozmetikai termékekről, kapcsolódva a múltkori találkozó végén megemlített sodium lauril szulfáthoz....

- 17.35 órakor dr.Leitem Ágnes  orvos, fogyókúra szakértő  beszél paleová válásáról majd 

mindkét előadó válaszol a hozzájuk feltett kérdésekre. 

Kötetlen beszélgetés lehetséges a szomszéd szobában, mert látszik, hogy igény van rá, miután a klub végén sokan megállunk az előszobában beszélgetni:-)

Mindenkit szeretettel várunk,
Klára és Elmira


2012. március 16., péntek

Anglia

Megjöttem Angliából. Nagyon fontos pár nap volt, lányom is, én is gyógyultunk. Hősiesen járta velem az élelmiszerboltokat, jó volt egész nap együtt lenni, nem sietni sehova. Egy éve voltam utoljára Londonban. Azóta kitört a nyerskonyha őrület, a lehető legtrendibb dolog pillanatnyilag. Magyarországon a paleo közösség a leghaladóbb, a legfigyelmesebb a valóban egészséges alapanyagokra, receptekre. A fenti képen a bal felső sarokban egy "kale chips' látható, ami remek példája a nyerskonyha köztudatba való átmenetelének. Lényegében ropogósra szárított, fűszerezett kelkáposztáról van szó. Isteni finom és nagyon egészséges. A fűszerezése: kesudió, hagyma, baobab (majomkenyérfa termése), lenmag, chia mag, fekete bors és himalája só. Jobbra mellette középen friss kurkumagyökér, amibe néha itthon is belebotlok, de ritkán, és kiszámítathatlan, hogy hol lehet kapni. A legnagyobb csomagot egyszer egy CBA közértben találtam! A hosszú zöld levelek az általam Indonéziában megismert és nagyon szeretett pandan levél, aminek zseniális íze és illata van. Ők legfőképp rizspudinghoz használják, én nyilván valami mást fogok kreálni belőle. A két tábla csokoládé közül az egyik egy 100%-os, a RAW szó megint ott virít, a másik egy xylittel édesített étcsokoládé, ami teljesen ehető. Kíváncsi leszek, hogy viselkedik sütésnél. Egyszer már itthon is belebotlottam ebbe a márkába (Plamil), amikor azt írtam be a keresőbe, hogy "gluténmentes csokoládé". Paleo csokoládékészítők figyelem, van cukormentes csokipasztillájuk is! Mindig megállapítom, hogy London a világ egyik leginspirálóbb városa, de nagyon örülök, hogy nem kell ott élnem. Túl nagy, túl intenzív. Nekem pár nap pont elég belőle.

2012. március 11., vasárnap

Kókusztejes csirke


Nagyon készülök, mert megyek a lányomhoz látogatóba pár napra Londonba. Mivel az elmúlt hetekben túl sokat dolgoztam és jól kifáradtam, most megvan a böjtje, mert kapirgál a torkom, és gyengécske vagyok. Na, de nem szeretném a jövő hetet ezzel tölteni, ezért a tetemes mennyiségű D és C-vitamin bevétele mellett az ételeket, italokat is az immunerősítés szempontja szerint válogatom. (A ma reggeli koktélom a Harry Potterben is megállta volna a helyét, le is fényképeztem, valamelyik nap majd felteszem nektek.) A szervezetem súgta ezt a ma esti thai stílusú egytálételt is. A fokhagyma, a gyömbér és a csili keveréke kiváló baktériumölő, fertőtlenítő, immunerősítő. Arról nem is beszélve, hogy mennyire finom! Átmelegít, felvidít, és gyógyít. Csütörtök estig most nem lesz új poszt, de biztosan hozok magammal valami érdekeset Londonból.
2 nagy adaghoz:
3 ek. Olajessimo
1 nagy csomó újhagyma, vékonyan felkarikázva
1 ek. aprított korianderzöld
1 ek. aprított thai bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
3 cm friss gyömbér apróra vágva
1 kis piros csili, kimagozva, apróra vágva
2 fél csirkemell filé
2 darabolt cukkini
½ felkockázott kaliforniai paprika
1 tk. reszelt zöldcitrom héj és pár csepp lé
kb. 1,5 dl kókusztej

Az olajon megfuttatjuk az újhagymát, a korianderzöldet, a bazsalikomot, a fokhagymát, a gyömbért és a csilit. Hozzáadjuk a csirkemell csíkokat, a cukkinit, a kaliforniai paprikát és együtt pirítjuk pár percig. Ráöntjük a kókusztejet, beletesszük a reszelt zöldcitrom héjat és pár csepp levet. Fedő alatt tíz percig főzzük, majd levesszük a fedőt és pár percig még kevergetve főzzük az ételt. Jó csípős, igazi tél végi immunerősítő!


2012. március 10., szombat

Bárányburger


A minap említett, Mészársteak nevű hentesüzletből származó bárányburgereket ebédre ettük meg. Köretnek először megpároltam a kelbimbót, majd előfözött, egész gesztenyékkel együtt kicsit átpirítottam azon a zsíron, ami a burgerekből kisült. Ne legyetek restek ellátogatni ebbe az üzletbe (a Nagycsarnok alagsorában található), mert olyan minőségű húst árulnak, amivel a halandó polgár nem gyakran találkozik Budapesten. A húsnak lényegében alig volt víztartalma, nem tudom, honnan származott a bárány, de a neveltetése kiváló lehetett. Az ízesítés (citrombors, zöldcitromhéj, rozmaring, só) istenien kiemelte és kiegészítette a bárányhús gazdag ízeit. A három duci gombócszerű burgert én kettévágtam, így könnyebben átsült. Bőségesen elég volt kettőnknek, még maradt is egy darab.

2012. március 8., csütörtök

Nagycsarnok - Mészársteak




A ma reggeli piaci kiruccanásom több szempontból is rendkívül tanulságos volt. Mivel a holnapi tanfolyam menüjéhez sok egzotikus alapanyagra van szükség, muszáj volt ellátogatnom az Ázsia boltba (1093 Bp. Vámház krt. 5.). Régen a Nagycsarnok alagsorában voltak, de tavaly átköltöztek ebbe a tágas, utcai üzlethelyiségbe, közvetlenül a csarnok mellé. A Nagycsarnok nekem nem esik útba, és mivel sem a parkolás nem könnyű a környéken, sem a forgalmi dugóban való ücsörgés nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé, így igen ritkán járok arra. Óvatos duhajként előre megnéztem az interneten az Ázsia bolt nyitvatartási idejét, és mivel e forrás szerint reggel 7 órakor nyit, gondoltam, megelőzöm a reggeli csúcsot, és nyitásra odamegyek. Lehúzott rácsok fogadtak, és az ajtóra kiírt nyitva tartás informált róla, hogy 8-kor nyitnak, nem 7-kor. Mínusz 2 fok volt, és elég morcos voltam a gondolatra, hogy egy teljes órát kell várnom. Na, gondoltam, addig szétnézek a Nagycsarnokban, úgyis rég voltam ott.

Alaposabb szemlélődés után meg kellett állapítanom, hogy a Nagycsarnokban bizony sokkal nemzetközibb a kínálat az általam rendszeresen látogatott (Lehel, Bosnyák) piacokénál.  Ez a zöldség és gyümölcskínálatra is vonatkozik, de az igazi kincset az alagsorban megbújva találtam egy csudálatos hentesüzlet formájában. Nyilván sokan vannak, akiknek semmi újdonsággal nem szolgál a híres „Gál Józsi-féle” hentesbolt, hiszen évek óta sokat lehet olvasni róluk a legkülönbözőbb gasztroblogokon. Én is több cikkben olvastam említést, de sosem éreztem késztetést, hogy megnézzem őket. Mivel az üzlet neve: „Mészársteak”, mikor beléptem, még nem tudtam, hogy hol is járok tulajdonképpen, csak elámultam a kiváló minőségű nemzetközi húsválasztékon. Aztán rövid csevej után kiderült, hogy a Mészársteak maga Gál Józsi híres üzlete. És mondhatom, méltán híres. Zsenge borjúhús, érlelt marhasteakek, bárányburger, és csodálatos, házi készítésű alaplé! Épp tegnap bosszankodtam, hogy miért nem lehet nálunk egy normális minőségű alaplevet kapni, erre ma reggel belefutok egy első osztályú példányba (a középső képen látható zacskóban).

Én már 3 éves koromban elszökdöstem otthonról, hogy a közeli, és igen jóképű Gyuri hentessel „diskuráljak”, (a fáma szerint saját megfogalmazásom). Tehát a jóképű henteseket már zsenge koromban kedveltem, na, hát a Mészársteakben ebben a vonatkozásban sincs hiány, két rendkívül fess, kedves és készséges dalia szolgál ki. Ez, eléggé el nem ítélhető módon, még inkább kedvet csinált nekem a bolt jövőbeni látogatásához… A képen látható bárányburger zöldcitrommal, citromborssal és rozmaringgal fűszerezett, alig várom, hogy megsüssem ebédre!

Nyírfacukros termékek boltja - mardo.hu


Örvendetes, hogy megalakult ez a vállalkozás. Jung Andi posztolta a Facebookon a múltkor, én meg alaposan megvizsgáltam a kínálatot. A cég gyömrői székhelyű, online rendelésre van lehetőség. A rizs és a zabtejszínek, egyéb lisztes termékek számunkra nem érdekesek, de a nyírfacukorral készült lekvárok, szörpök, ketchup valószínűleg többeket érdekelni fog. Én leadtam az első rendelésemet, de miután napok óta nem történt semmi, megnéztem a visszaigazoló e-mailt, és ott kiderült, hogy a már befejezett rendelést még egyszer meg kell erősíteni. Az előbb ezt is megtettem, és most már tényleg kíváncsian várom a fejleményeket. Napokon belül gazdagabb leszek pár üveg kajszibarack dzsemmel, ketchuppel, gyömbér- és eredei gyümölcs szörppel. Fiam fogja értékelni, mert néha panaszkodik: Mami, már megint vizet igyak?! Bár mióta beszereltettük a fordított ozmózisos víztisztító rendszert, azóta olyan finom ivóvizünk van, hogy a barátai is hozzánk járnak vizet inni! Szóval majd jelentkezem, ha megtörtént a kiszállítás és a kóstolás!

2012. március 4., vasárnap

Rögtönzött brownie


A pénteki klubra készítettem ezt a brownie-t, ami a "na, nézzük, mi van itthon" elv alapján jött létre. Nem is állt szándékomban közreadni a receptet, mert nem ilyen szándékkal készült, de többen kérték, úgyhogy mégis megteszem. A Naturbit gesztenyelisztet használtam hozzá és a Dia-Wellness mandulalisztjét, ami lényegében hámozott, finomra őrölt mandula. Ezt azért tartom fontosnak megemlíteni, mert egyéb termékek másként viselkednek ugyanilyen mennyiségben. A fotót Somogyi Anita készítette, mert nálam nem volt semmilyen használható apparátus. Ebből a mennyiségből egy 25X30-as tepsi + egy kis kerek formányi lett.

24 dkg puha zsiradék (én ghít és kókuszzsírt vegyesen használtam)
3 dl kókusztej (nálam volt egy kis maradék kesutejszín, ahhoz adtam még kókusztejet)
6 tojás
25 dkg eritrit
10 dkg natúr kakaópor
1 tk. őrölt fahéj
½ kk. vanília őrlemény
pár csepp rumaroma
17 dkg mandulaliszt
13 dkg gesztenyeliszt

A zsiradékot elektromos kézi habverővel kikeverjük a kókusztejjel, a tojásokkal és az eritrittel. Hozzáadjuk a kakaót, a fahéjat, a vaníliát és a rumaromát, ezt is alaposan elkeverjük benne. Most következik a mandula és a gesztenyeliszt. Először kanállal elkeverjük, majd újra a habverővel. A formát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát. Szépen elsimítjuk a tetejét és 170 fokon addig sütjük, amíg már egybefüggő kérge van a tetején, de a belseje még enyhén lágy. Kb. 25 perc? Kihűtjük, és kockákra vágva tálaljuk. A kisebb, kerek formában készült adag tetejére még szórtam egy kevés hámozott, szeletelt mandulát is sütés előtt. Az itthoni felhasználásra került, a nagy tepsi meg ment a klubba.

2012. március 1., csütörtök

Paleo hétvége Bükfürdőn




A fenti képeken a süteményes pult diós és mákos sütikkel, piskóta tekerccsel és friss gyümölccsel, sült kacsamell párolt almával, zöldséges burgerek és sült lazac láthatók.

Ígértem, hogy részletesen beszámolok a nagysikerű bükfürdői paleo hétvégéről. Nem mintha annyit járnék szállodába, hogy már unásig ismerem az általános körülményeket, de az biztos, hogy a vendéglátásra elég háklis vagyok. Érzékeny csápokkal detektálom, ha a hozzáállásban, hangnemben, szolgálatkészségben bármi is hibádzik. Ezen a hétvégén a szálloda részéről mindenki a maximumot nyújtotta. Strén Tibor éttermi vezetőt és Zsoldos Antal konyhafőnököt komoly kihívás elé állította a paleolit menük elkészítése. Azt kell mondjam, hogy ennek a kihívásnak csillagos ötösre megfeleltek. A legapróbb részletekig minden stimmelt, és pazar ételválaszték volt. Azok az apróságok, amik engem különösen meghatottak, nem is a feltálalt ételek széles választékában keresendők. Azokra az extra kis részletekre gondolok, amiktől 100%-ban komolyan vettnek és a szó legszebb értelmében jól kiszolgáltnak érezhettük magunkat: a reggelinél három kancsóban sorakozott a kókusz- a mandula- és a kesutej. A cukortartóban xylit csücsült, a drinkbárban is, arra az esetre, ha valaki odatévedne kávézni... Rengeteg friss zöldség és gyümölcs volt minden étkezéshez, filézve, előkészítve, szeletelve, salátában. A reggelihez a friss "lekvárokat" minimális melegítéssel, egy perc alatt főzte a séf. A kenyereket és a süteményeket a Paleohammtól rendelték, hogy a már jól bejáratott cég garantálja a minőséget. A Paleocentrum hagyományos eljárással, minden adalékanyag nélkül készült húsipari termékei sorakoztak a reggeli büféasztalon. Minden lehető ízlés és étvágy megtalálta a számára ideális étkezést. És soha, semmiről nem kellett megkérdezni, hogy ugye ez paleo? Szóval maga volt a földi paradicsom ez a hétvége. A fizikai táplálékon túl bőséges szellemi táplálékot is magunkhoz vehettünk, Szendi Gábor előadása, a saját főzőtanfolyam/termékbemutatóm, és Dr. Tóth Csaba konzultációi formájában. Sok gyerek, fiatal család is résztvett, ami külön öröm volt nekünk. Élőben megtekinthettünk néhány paleo étrenden nevelkedő, igen szép és egészséges gyermeket :-) A szálloda kiváló wellness részlege is élvezetes és egészséges kikapcsolódást, sportolást biztosított. Igazi feltöltődés, kényeztetés, okulás, új ismeretségek, barátságok születése volt ez a hétvége. Millió köszönet Katz Péternek, a szálloda igazgatójának, aki személyes jelenlétével gazdagította az esemény fényét, valamint Mészáros Mariannának, a fenti fotók készítőjének, aki a hétvége létrejöttében a háttérből instrumentális volt. Őszintén remélem, hogy még sok ilyen rendezvényen vehetünk részt a jövőben!