2012. augusztus 25., szombat

Sült paprika


 
Imádom a sült paprikát, minden formában! Az édeskéseket azért, mert édesek, a csípőseket a tüzességükért, a színeikért, mert a nyárutó hangulatát tükrözik. Ha mindez még némi fokhagymával, hagymával és fűszerrel is kombinálódik, hmmm... akkor még élvezetesebb. Lehet kint grillezni, vagy a sütőben sütni, bátran mehet magas hőfokon, hogy szép fekete szélei, foltjai legyenek. A fokhagyma gerezdeket lehet hámozatlanul, egészben sütni, vagy a végefelé hozzáadni, felszeletelve, némi újhagymával, és zöldfűszerrel társítva. Ízvilágban nagyon passzol hozzá a zsálya, a rozmaring, a bazsalikom vagy az oregánó. Olíva olajjal a legfinomabb, de a sütéshez bármilyen, hőállóbb zsiradékot is használhatunk, (pl. kókusz- vagy állati zsír). Az olívát a végén rá lehet csurgatni, és azzal már nem melegíteni. Frissen őrölt bors és némi só a végén, és máris kész az ideális nyári köret bármilyen sült hús mellé. Ezeket a szépségeket tölteni is lehet, úgy már önálló fogásként is tálalhatók. Az októberben megjelenő új szakácskönyvben lesz egy igen jól sikerült töltött sült paprika recept!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése