2012. június 10., vasárnap

Sertéskaraj csillagánizzsal és édesköménnyel


Íme a kész mű és a recept:

1.      Pirítsuk meg a fűszereket ( csillag ánizs, szechuani bors, édeskömény)

2.      Pirítás után őröljük.

3.      Pácoljuk be a húst az őrölt fűszerekkel és adjunk hozzá sót tetszés szerint.

4.      Vágjuk le a spárgánk végeit és pucoljuk meg a répát majd szeleteljük fel csíkokra.

5.      Pirítsuk meg a szezámmagot.

6.      Finoman kockázzzunk fel egy fél fej lila hagymát, egy kis fokhagymát, távolítsuk el a chilliből a magokat es vágjuk fel apró szeletekre. Hámozzuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre gyömbérünkből egy kisebb darabot. Ezután távolítsuk el a káposzta törzsét és finoman szeleteljük fel.

7.      A pucolt hagymát, fokhagymát, gyömbért és chillit tegyük egy serpenyőbe két kanál kacsazsírral és egy evő kanál xylittel, hogy egy kicsit karamellizálódjanak a zöldségeink. Egy pár perc kevergetés után adjunk hozzá egy kis sót is.

8.      Adjuk hozzá a káposztát és a szezámmagot, facsarjunk bele egy fél lime-ot, keverjük meg jól, majd hagyjuk körülbelül 10 percig pirulni.

9.      Melegítsük elő a serpenyőt.

10.  Egy hangyányi xylittel hintsük meg a húst és tegyünk a serpenyőbe egy kevés kacsazsírt.

11.  Tegyük bele a húst. Amikor szép barna az egyik oldala, akkor fordítsuk meg és ugyanígy pirítsuk meg a másik oldalát is. Mindössze 2-3 percig süssük mindkét oldalon, hogy a hús pont átsüljön, de ne keményedjen meg.

12.  Ha elkészült a hús, tegyük fel főni a spárgát és a répát.

 Alapanyagok:

4 szelet sertéskaraj

1 csomag zöld spárga

egy fél lila káposzta

1 lila hagyma

1 sárgarépa

2 cm gyömbér

egy púpos tk. szechuáni bors

2 csillag ánizs

1 kk. kanál édeskömény

3 szárított chilli

1 gerezd fokhagyma

2 evőkanál szezámmag

egy fél lime

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése