2012. február 29., szerda

Petrezselyemlisztes zöldséges omlett


A Paleo termékcsalád egyik kis gyöngyszeme a petrezselyem liszt. 150 grammos kiszerelésben kapható. Intenzív petrezselyem illata van, nagyon jópofa termék. Keverékekhez kismennyiségben ajánlom a használatát, pl. sós kekszekhez, kenyerekhez nagszerű kiegészítő lehet. Ennél az omlettnél is ízesítőként szerepel. A zöldségeket egész apróra vágtam. Szezon és ízlés szerint variálhatók, ez csak egy a sok lehetséges változat közül. Májusban pl. spárgával fogom készíteni ezt a könnyű étket!

6 tojás
2 ek. Paleolaj
2 csipet szódabikarbóna
só, bors, ízlés szerint
4-5 dkg mandulaliszt
1 dkg petrezselyemliszt
8 dkg apróra vágott gomba, újhagyma, cukkini, kaliforniai paprika 
1 ek. Paleolaj

Az egy kanál olajon megpároljuk az apróra vágott vegyes zöldséget.A tojásokat egy tálba tesszük, habverővel összekeverjük az olajjal, a szódabikarbónával, a sóval és borssal. Hozzáadjuk a mandula- és a petrezselyemlisztet, és egyneműre keverjük. A tésztát egy 25 cm átmérőjű kerek formába öntjük, a tetejére szórjuk a zöldséget, és 170 fokon 25 perc alatt megsütjük. Cikkekre vágva, melegen tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira !
    Spárgaliszt, vagy petrezselyemliszt ? Köszi

    VálaszTörlés
  2. Nemminthogyha nagy jelentősége lenne, de paleolaj 1 vagy 2 kanál ?

    VálaszTörlés
  3. Petrezselyem! Bocsánat, már javítottam. A 2 kanál olaj a tésztába megy, az egy kanál olajon meg a zöldségeket pirítjuk meg.

    VálaszTörlés