2012. február 27., hétfő

Gesztenyés kelkáposzta


Teljesen felvillanyozódva jöttem meg a bükfürdői paleo hétvégéről! Csodásan sikerült, sokan voltunk, jól éreztük magunkat együtt, tartalmas programokban, kellemes wellnessezésben és fantasztikus ételekben volt részünk. Alig várom, hogy megkapjam az ott készült képeket (az én gépem éppen úgy döntött, hogy lemerül), és írok egy rendes beszámolót.

Addig is szeretettel adom közre ezt a rendkívül egyszerű, ám annál finomabb receptet. Az elmúlt hetekben az egyik legemlékezetesebb ízélmény volt nekem, próbáljátok ki!

1 közepes fej kelkáposzta
1 ek. kacsazsír
20 dkg hámozott, főtt gesztenye (fagyasztott)
10 dkg apróra vágott füstölt sonka
3 dkg apróra vágott aszalt paradicsom
só, bors, pici majoránna

A kelkáposztát kettévágjuk, torzsájától megszabadítjuk és felkockázzuk. Kacsazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a gesztenyét, és további pár percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a sonkát és az aszalt paradicsomot, egy minimális mennyiségű sót (lehet, hogy nem is kell), borsot és majoránnát. Egytálételként is tálalható, de köretként is működhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése