2011. május 30., hétfő

Online testsúlyszabályzó program

Kedves Olvasóim! Online testsúlyszabályzó program indul, ami ideális ajándék lehet túlsúllyal küszködó barátnőknek, rokonoknak, vagy kiváló alkalom azoknak, akiknél a fogyás még nem kellő mértékben indult be. Az általam összeállított paleolit étrend mozgással és a mentális folyamatok segítségével kiegészítve alkot egységet. Bővebb információ itt:

http://www.holicoach.hu/

2011. május 24., kedd

Csokikrémes epres piskóta

Tobzódunk az eperben. Lehet, hogy a hosszú tél után esik most különösen jól ez az illatos, nyáridéző gyümölcs, de valahogy nem tudok vele betelni. Sajnos még mindig drága, de annál finomabb. Vannak teljesen erdei szamóca aromájú változatok. Minden tanfolyamon dolgozunk vele mostanság, a Paleofutár menü is tele van vele, a most csütörtöki főzőestről sem maradhat el. Tegnap egy céges tréning keretében tartottam egy mini tanfolyamot, ott is nagy sikere volt az epernek, már a „kóstolás” fázisban eltűnt belőle jócskán. Alább egy nagyon könnyű, igazi nyár eleji sütemény.

A piskótához:
6 tojás
2 ek. xukor zéró
12 dkg hámozott, őrölt mandula
fél citrom reszelt héja
1/2 kk. vanília őrlemény

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Két tálra lesz szükségünk. A tojásokat kettéválasztjuk, vigyázva, hogy a fehérje teljesen tiszta maradjon. Az egyik tálban először a fehérjét verjük kemény habbá.

A másik tálban a sárgákhoz hozzáadjuk a xukor zérót, a citromhéjat és a vaníliát. Habverővel alaposan kikeverjük. Kanállal hozzákeverjük a mandulát, majd apránként, óvatosan összekeverjük a felvert fehérjével. A lényeg az, hogy a fehérje hab levegőssége megmaradjon.

Egy nagy  sütőtepsit sütőpapírral vagy többször használatos sütőfóliával kibélelünk és belesimítjuk a piskótatésztát. Kb. 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Kivesszük, hűlni hagyjuk. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla. Hosszában három egyenlő részre vágjuk.

A krémhez:
5 db érett banán
2 ek. jó sötét natúr kakaó
5 dkg finomra reszelt étcsokoládé
kb. 70 dkg friss, szeletelt eper a tetejére és a töltelékhez

A banánt, a kakaót és a finomra reszelt csokoládét botmixerrel összeturmixoljuk. Az érett banán olyan édes, hogy semmilyen extra édesítést nem igényel. Az első piskóta lapot megkenjük a krémmel, sűrűn kirakjuk eperszeletekkel, majd megismételjük a másik két lappal ugyanezt a műveletet. Hidegen tálaljuk. Egy kis extra krémet kínálhatunk mellé.




2011. május 10., kedd

Kapros csirkemell tekercs

Nagyon imádom a kaprot, és ilyenkor tavasszal valahogy különösen kívánatos. Zsenge tökkel, cukkinivel, uborkával párosítva is mennyei, de ennek a csirkemellnek a töltelékében sem utolsó! Ha valaki nem szereti az ízét, petrezselyemmel is helyettsítheti.

4 fél csirkemell
só, bors
1 apróra vágott póréhagyma
1 reszelt sárgarépa
1 nagy fej apróra vágott gomba
kb. 2 ek. friss, vágott kapor
5 ek. Olajessimo vagy Paleolaj

A csirkemell filéket hosszában kettévágjuk, vékonyra kiklopfloljuk, sózzuk, borsozzuk. Az olaj felén megpirítjuk a pórét, a sárgarépát, és a gombát. Belekeverjük a vágott kaprot. Ebből a keverékből egy-egy evőkanállal a vékonyra klopfolt csirkemell szeletekbe töltünk és szorosan feltekerjük. Az olaj másik felét hevítjük egy nagy serpenyőben, és a tekercseket minden oldalon szép pirosra sütjük. Aláöntünk egy kevés vizet, lefedjük és kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Párolt brokkolival tálaljuk.