2011. január 16., vasárnap

Marharagu kakukkfűvel, gombával és gesztenyével

  
80 dkg marha gulyáshús, 2-3 cm-es kockákra vágva
20 dkg bacon, apróra vágva
15 dkg egész, hámozott gesztenye (a legegyszerűbb a mélyhűtött vagy a vákuum zacskós)
2 dkg valamilyen illatos szárított gomba (shiitake, vargánya, vagy egyéb), előáztatva
15 dkg barna csiperke, mérettől függően felezve vagy negyedelve
1 ek. zsír
1 nagy fej hagyma, felkockázva
3 gerezd fokhagyma, szeletelve
7 dl marhahúsleves (lehet kockából)
3-5 ágacska friss kakukkfű
2-3 babérlevél
só, frissen őrölt bors
kivájt sült sütőtök felek a tálaláshoz (kanadai vagy japán tök)
kakukkfű a díszítéshez

Először hevítsük fel a zsírt és fonnyasszuk meg a felkockázott hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk egy-két percig, majd vegyük ki az edényből és tegyük félre. Ugyanebben az edényben pirítsuk meg a bacon darabkákat és ezt is tegyük félre a hagymával együtt. A benne maradt zsiradékon pirítsuk meg a húskockákat.

Minden összetevőt tegyünk vissza az edénybe, adjuk hozzá a friss és az előáztatott gombát, valamint a kakukkfüvet és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel a húslevessel, és fedő alatt, lassú tűzön főzzük 1 órát. Adjuk hozzá a gesztenyét és további kb. 1 óra alatt főzzük puhára.

A sütőtököt mossuk meg, vágjuk ketté, kaparjuk ki a magvait és rostjait, és egy vékony szeletet vágjunk le az aljából, hogy billegés nélkül meg tudjon állni a két fél. Előmelegített forró sütőben süssük meg és a kész ragut ebben tálaljuk, friss kakukkfűvel díszítve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése