2010. november 5., péntek

Egészben sült sertés szűzpecsenye ropogós szivárvány salátával

Korpádi Péter receptje


4 személyre:
2 db kb. 25 dkg-ás szűzpecsenye
tengeri só
frissen őrölt bors
1 ek. mangalica zsír
1 fél, kis fej lilakáposzta
3 szár (angol) zeller
1 csomó zellerzöld
3 ek. hidegen sajtolt szűz olíva olaj
2 ek. citromlé
1 csipet xylit
2 friss csilipaprika
friss bazsalikom levelek

A húst ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd a felhevített zsiradékon minden oldalon alaposan körbesütjük. Ezzel biztosítjuk ízanyagainak megőrzését. 180 fokra előmelegített sütőben további 20 percig sütjük. A húst néhány percig pihentetjük, majd rostjaira merőlegesen, ferdén felszeleteljük.
A lilakáposztát vékony szeletekre metéljük, a zeller szárakat vékonyan felszeleteljük. A zeller zöldjét aprítjuk. Az olíva olajból és a citromléből, kevés sóval és egy csipet xylittel öntetet keverünk, a zöldségekkel jól átforgatjuk. 

A szeletelt szűzpecsenyét saláta ágyon, csilipaprikával és bazsalikom levelekkel díszítve tálaljuk.

(Fotó: Patyi Fotóstúdió)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése