2010. november 28., vasárnap

Kókuszkrémmel töltött csokoládé bonbon




A Savoya Park üzletközpontban vásároltam ezt a bonbonkészítő szilikon formát, de több bevásárló központban is kapni lehet.  Egy tálcán egyszerre 8 darabot lehet csinálni, az alábbi recept dupla adag. Kicsit macerás, de ajándéknak kitűnő. Én apukám 75.-ik születésnapjára készítettem, ez elég jeles alkalom volt a kipróbálására. Az eredmény: még az édesítő hozzáadásával is kesernyés, nyers csokoládé ízű desszert. Szépen ki lehet nyomkodni a kész csokikat a formából, igazán könnyű vele dolgozni. Ilyenkor döbbenek meg igazán, hogy mennyi cukor lehet pl. egy Bounty csokoládéban?!
16 darabhoz:
A csokoládéhoz:
25 dkg 99%-os étcsokoládé (Lindt márkájú, Tesco-ban kapható)
2 ek. Prime Sweet vagy xylit

A töltelékhez:
80 ml kókusztej (Tesco-ban vásárolt Shan’shi márkájú)
1 ek. olvasztott kókuszzsír
3 ek. kókuszreszelék
2 ek. Prime Sweet vagy xylit
½ kk. vanília őrlemény

őszi leveleket formázó szilikon forma

A töltelékhez tegyük fel egy kis lábosban a kókusztejet, keverjük el benne az édesítőt, a kókuszreszeléket és a vaníliát, és olvasszuk bele a kókuszzsírt. Jó előre el lehet készíteni, és a hűtőszekrényben megfelelő állagúra hűteni.

Egy kisebb lábosban felforralunk kétujjnyi vizet. Ráteszünk egy üvegtálat, úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe, csak a gőz melegítse. Beletördeljük a csokoládét, és hagyjuk megolvadni. Belekeverjük az édesítőt, és alaposan kevergetve megvárjuk, míg beleolvad.

A formát tálcára vagy tányérra helyezzük és kiskanállal belebűvészkedjük az olvasztott csokoládét úgy, hogy a széleinél a pereméig érjen, de maradjon hely a tölteléknek. Hűtőszekrénybe téve megszilárdítjuk. Amikor már hideg, kivesszük, és belenyomkodjuk a kókuszkrémet, úgy, hogy majdnem betöltse a formát és beterítjük egy vékony réteg csokoládéval (ez lesz a talpa). Újra hűtőbe tesszük és lehűtjük. Kb. 15 perc alatt megszilárdul. Mikor már kemény, kinyomkodjuk a formából és a felesleges csokoládét óvatosan levagdossuk a széleiről.  Megismételjük a műveletet, így összesen 16 darab bonbon-t kapunk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése